09 april, 2009

Identity

Dåligt med uppdatering på bloggen nu.. Har haft fullt upp med förberedelser för helgens ungdomskonferens Identity, och nu så är konferensen igång och då är det fullt upp med den. Vad med i lovsången ikväll, det var helt underbart! Guds kraft var närvarande så påtagligt och många blev mötta. Själv kände jag att jag fick ta emot medan jag tjänade Herren i lovsången och jag blev full av kraft, energi och tacksamhet. Tack Jesus!

Påsken
är underbar för den påminner om det Jesus gjorde på ett så påtagligt sätt. Jag hoppas många som inte är troende kommer att tänka på Jesus under den här helgen, och upptäcker sanningen att han dog och uppstod för deras skull! Påsken skapar vanligtvis mycket debatt även bland ofrälsta men jag hoppas att i år kommer Jesu gärning på korset tala för sig självt så starkt att sanningen inte går dölja.

För övrigt har jag suttit och kollat på Flight of the conchords på YouTube nu ett par kvällar i rad så jag måste bara lägga in ett av alla roliga klipp här som smakprov för dig som inte upptäckt denna roliga duo förut.
Enjoy!

02 april, 2009

Börjat ett nytt liv!

Jag har lagat cykel ventilen och äntligen börjat röra på mig för första gången sen människan uppfann hjulet. Både igår och idag cyklade jag till jobbet - det var helt sjukt skönt och jag upplever redan att jag fått mer energi ifrån det. Båda dagarna när jag kommit hem så har jag hemma tränat lite med situps, armhävningar och rumpknip - känner mig alldeles otroligt hurtig och fräsch. Nu börjar mitt nya liv! Livet då jag slutar dras med den här månads förkylningen och magkatarren, då jag får energi nog att orka mig upp till skolan och livet då jag kan somna på kvällen.

Idag för att get the mode när jag skulle träna så slog jag på "disco radio" lastfm och det känns som att det inte var den enda gången det kommer att ske. Jag älskar verkligen gamla disco och funk låtar dom får en på dans humör varje gång tom när man läst surnyheter som att Grön ungdom slår ett slag för månggifte.. Suck! Jag postar en av alla favoriter här i alla fall så du också får sentimentala lite och bli på bättre humör du med :)



I övrigt har jag suttit och kollat på Tupac videos på youtube hela kvällen. Det började med att jag skulle lyssna lite på en grym låt, men så blev det att jag surfade vidare till en efter en "tupac is alive" videorAja vad ska man säga.. Han hade ju prince Makaveli om idol och Makaveli iscensatte ju som vi all vet sin egen död och kom sedan tillbaka vid 43 års ålder. Så frågan lyder såklart bland alla devoted hip hop fans ifall Tupac Shakur kommer tillbaka 2014?..

Well tyvärr men jag som i regel har en åsikt om allt har faktiskt ingen en åsikt om den saken :) Jag lämnar mitt grubblande till något viktigare (som när det gäller mig förmodligen kommer i en blogg framöver)

Nej nu är det sovdax! Jag kanske äntligen KAN sova nu när jag inte suttit still hela dan som en kontorsråtta.

-Em

01 april, 2009

Hmm HTML tjafs..

Suck! HTML koden på min blogg har strulat till sig så text och färg har bytts av sig självt..
Orkar inte fixa det nu - jag ska ändå byta header på bloggen snart så jag gör finfint då :)

HTML kodstrulet är egentligen bara toppen av en dag då det mesta varit frustrerande, men realistiskt sett tror jag inte det så mycket är min omständigheter utan det hela egentligen beror mest på att jag varit stressad och på dåligt humör. Eller dåligt humör.. jag menar att jag kännt mig "fel" hela dagen. Hmm vet inte om jag kan förklara hur jag menar det lite udda uttrycket.. Du vet när man känner att man inte gjort så bra man kunnat på något sätt och så känns det som att det syns och att alla märker det - då känner man sig "fel". Så har jag kännt mig för att jag på grund av att jag varit sjuk flera veckor nu lyckats försumma både skola, tider och åtaganden.

Men nu ska det bli ändring i alla fall! Jag cyklade hem från skolan idag för första gången denna säsong och kännde att detta alldeles troligt var nyckeln till mitt nya förvandlade jag! You got to believe it! ;)

Här kommer bilden av den senaste poll jag hade här på bloggen angående anledningen till unga kristnas alltmer ökade tidiga sexdebut. Majoriteten har röstat på Media, men som ni ser är det spridda skurar. Jag rösta också på ett alternativ, men jag tror faktiskt det nästan har att göra med lite av varje.. ja inte den sista kanske - disciplin är effektlöst om inte hjärtat är med på noterna ändå. Det lite humoristiska med denna poll är att jag och Min Lillebror var överrens i denna fråga och röstade på samma alternativ, GISSA VILKET..

På tal om en massa olika världsliga anledningar som påverkat till någonting dåligt så röstade Riksdagen idag igenom förslaget om könsneutrala äktenskap. Miljöpartiets Maria Wetterstrand konstaterade att aldrig hade väl så många ord om kärlek sagts på en dag i riksdagen. Så typiskt denna världens tidsålder att det ska till en riktig "styggelse" för att få riksdagen att väga in kärlek i sina argument för ändrig av lagstadgan.

Några nämnvärda snuttar från Dagens Artikel om ämnet:
Cecilia Wikström (FP) valde "kärlekens höga visa" ur Bibeln om kärlekens tålmodighet, och använde samma typ av eftertryck i "allt uthärdar den".

Samtidigt visar det sig att Celilia vill egentligen frånta trossamfunden vigselrätten. Det arbetet tänker hon börja i dag. Ändå valde hon att rösta för könsneutrala äktenskap i går.

Och Bibel i Riksdagen också - kan det bli mer "kärleksfullt"?

Dubbelsuck.
 
SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen BlogRankers.com Jesussajten.se Clicky Web Analytics 1000lankar.com - gratis länkkatalog Blogg listad på Bloggtoppen.se Filosofi/Religion Religion