24 januari, 2009

Mera ljum?

För en tid sen blev en kristen väninna riktigt arg på mig för att jag pratade för mycket om Jesus. Hon tyckte jag kunde "tona ner lite" och inte pracka på människor saker de inte trodde på.. "människor har ju rätt att tro vad det vill Emma!"
Till saken hör att den ofrälsta killen i fråga (hennes pojkvän) visste att jag var frälst och startade själv konversationen med att fråga mig om Jesus.
Min väninna försökte efteråt få mig nästan att lova att inte prata med honom om Jesus igen ifall vi alla sågs igen..
...

..men hur skulle jag nånsin kunna göra det? Ber hon mig vara mer.. ljum?
Jag skulle kunna skriva "man måste lyda Gud mer än människor".. men det är inte ens det det handlar om.
Jag vill inte...

Hur skulle jag kunna hålla tyst om det jag sett och hört??
Oschysst att ha fått "insider information" och inte dela med sig av den tycker jag :)Kan förövrigt rekommendera att gå med i lastfm.se och skriva in Hillsong, Casting Crowns, Paul Baloche eller något annat bra i sökordet.
På lastfm får man lyssna hur länge som helst på hur mycket gratis musik man vill uppdelat i den kategori man själv vill (det är ju rätt gammalt så det vet du säkert?..)
Så om jag söker på tex Norah Jones kan jag lyssna på NoraJones radio och då spelas hon och massa liknande musik i samma kategori och stil som hennes musik. Skönt verkligen! Man kan ställa in precis vad man känner för att lyssna på och så upptäcker man massa ny musik också som man inte visste var lika bra som det man sökte på.
..Nej jag får inet betalt från lastfm för att säga sådär :) jag bara tycket att det är så braa!

För övrigt så var det frysen som stod på glänt alla ni som undrade vad det var som pep i min lgh inte aliens tyvärr :)

4 kommentarer:

Ed sa...

and thus the problem with fundamentals...

Emma sa...

Edvin - kul att du läser min blogg i alla fall! Kram :)

BLOGGHELANDE (Jimmy) sa...

Jag tycker att du ska stå på dig Emma. Vill han höra dig berätta om Jesus så gör det. Jag tror det är så att din väninna blev träffad i sitt hjärta av de ord du sa. Eller så kanske hon är rädd att förlora sin pojkvän. Hon kanske tror att han ska bli brinnande för Jesus och lämna henne.

Det kommer alltid finnas människor som tycker både det ena och det andra. Oavsett hur vi reagerar, agerar eller uppför oss så kommer folk tycka både det ena och det andra.

Stå upp för Jesus. Det förlorar du aldrig någonting på.

Jag har skrivit lite mer än hälften av min bok. Jag planerar att skriva 365 sidor (andakter). Hittills har jag skrivit ca 223 sidor. Det känns som om jag behöver mer inspiration för att skriva boken. Ett tag skrev jag 10 sidor om dagen, nu blir det bara ca 10 i veckan. Men jag ska ta mig i kragen, ställa undan TV och ge mer tid till boken.

Om du vill kan jag maila dig när den är färdigtryckt?

cucca sa...

Grymt bra inlägg! Fortsätt framåt :)
Det som hjärtat är fullt av...

 
SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen BlogRankers.com Jesussajten.se Clicky Web Analytics 1000lankar.com - gratis länkkatalog Blogg listad på Bloggtoppen.se Filosofi/Religion Religion